Ohjeet

 ATH -tulosraportin käyttöohjeet (PDF)

 Tulostettava A4-pikaohje (PDF)

Yleisimmät tekniset ongelmat

Flash Player puuttuu

Atlas-raportin Flash-versio tarvitsee toimiakseen www-selaimeen asennettavan Flash Player -lisäosan, vähintään version 9. Jos Flash Player ei ole asennettu, raportin sijaan avautuu sivu, josta puuttuvan lisäosan voi ladata ja asentaa. Asennus www-selaimeen voi vaatia ylläpito-oikeudet, tämä voi johtua käytetystä selaimesta ja käyttöjärjestelmän asetuksista.

Ponnahdusikkunoiden esto päällä

Atlas-raportissa osoittimien lisätiedot avautuvat erilliseen ponnahdusikkunaan (pop-up). Jos www-selaimessa on asetettu ponnahdusikkunoiden esto päälle, lisätiedot eivät avaudu. Tällöin yleensä sivun yläreunaan ilmestyy keltainen palkki, jossa asiasta varoitetaan, ja jonka kautta ponnahdusikkunoiden avaamisen voi sallia erikseen näille www-sivuille.

Painolaatuiset pylväskuvat (EPS-tiedostomuoto) eivät toimi Office-dokumentissa

Microsoftin Office-ohjelmisto ei enää tue EPS-kuvamuotoa. Kun haluat saada pylväskuvat painolaatuisena Office-dokumenttiin, toimi seuraavasti:

  • Tallenna EPS-tiedosto tietokoneelle: Oikea-klikkaa raportissa halutun pylväskuvan alla linkkiä "Tallenna painoa varten" ja valitse Tallenna... (Save as...).
  • Avaa EPS-tiedosto esim. Adobe Illustrator tai GSView -ohjelmalla. Tallenna kuva painolaatuisena (esim. 600dpi resoluutio) PNG-kuvana. Jos käytössä ei ole EPS-kuvamuotoa tukevaa ohjelmistoa, voit muuntaa EPS-kuvan PNG-kuvaksi käyttämällä tähän ilmaista nettipalvelua (esim. https://docupub.com )
  • Lisää PNG-kuva Office-dokumenttiin ja tarvittaessa muokkaa kuvan kokoa. Tallenna Office-dokumentti PDF-muodossa.